Üdvözöljük a Várkerti Általános Iskola weboldalán
Főoldal
Hírek
Iskolatörténet
Munkatársaink
Nyilvános adatok
Programok
Képgaléria
Alapítványaink
Versenyeredmények
Tanári segédanyagokOktatási Hivatal fontos közleménye


Közeledik a téli szünet és az iskolai influenza elleni kampányoltások első szakaszának a vége. A 2009. november 2-án megkezdett iskolai kampányoltások sikerét jelzi, hogy ennek keretében mintegy félmillió gyermek részesült a világjárványt okozó influenza elleni védőoltásban.

Az influenzaoltás egyéni védelmet nyújt az oltottak számára. Ha elég sokan oltatják be magukat, akkor lehetőség van a közösségi védelem szintjének elérésére is, amelynek eredményeként az influenzavírus terjedése visszaszorul. Ehhez azonban legalább 60%-os eredményt kell elérni. Az iskola számára a minél magasabb átoltottság elérése azért is fontos, hogy a tanítás téli-tavaszi hónapok során is zökkenőmentesen folytatódhasson anélkül, hogy az iskola tanítási szünet elrendelésére kényszerülne.

Az utóbbi hetek járványügyi eseményei azt mutatják, hogy a jelenlegi influenzajárvány során a gyermekek és a fiatal felnőttek körében történik a legtöbb megbetegedés. Súlyos lefolyású megbetegedések előfordulnak nem csak a kockázati csoportba tartozók, hanem az egyébként egészséges ifjak között is.

Az utóbbi napokban, hetekben a járványügyi helyzet, valamint a súlyos kimenetelű megbetegedésekről érkező hírek hatására növekedett az oltási hajlandóság, és mind többen kérik a védőoltást. A háziorvosoknál és az oltópontokon is folyamatosan növekszik az oltásban részesülők száma. Még nem késő élni a megelőzés lehetőségével, ezért kérjük Önöket, hogy még egyszer ajánlják fel a lehetőséget mindazoknak a szülőknek, akik eddig még nem oltatták be gyermeküket. Hasonlóképpen biztosítsák mielőbb a védőoltást az iskolában még oltatlan dolgozók számára is.

Azt javasoljuk, hogy az iskolában minden körülmények között ismételjék meg az oltási kampányt. Természetesen mind a tanulók, mind az iskola dolgozói részére az oltóanyag korlátlanul és ingyenesen rendelkezésre áll, s változatlanul az ÁNTSZ illetékes kistérségi intézeteinél rendelhető meg.

A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság vállalta, hogy szakmai tanácsokkal segíti az iskolák tevékenységét a pandémiás influenza védőoltási kampány során. Vállalták, hogy összegyűjtik az oltási kampány során felmerülő kérdéseket és problémákat, és segítenek azok megoldásában. Kérjük Önöket, éjenek ezzel a lehetőséggel, és kérdéseiket küldjék meg az iskolaioltás@oszmk.hu e-mail címre, ahol a szakemberek igyekeznek azokat megválaszolni.Budapest, 2009. december 8.


Üdvözlettel:


Dr. Székely Tamás                                                                                                       Dr. Hiller István

egészségügyi miniszter                                                                                   oktatási és kulturális miniszter

  Cím: 8100 Várpalota, Thuri György tér 3.                             Telefon: 06(88)582-530                                  E-mail: varkerti@gmail.com

©2010